29 Mayıs 2008 Perşembe

ATATÜRK'TEN SÖZLER.

*Arkadaşlar,efendiler ve ey millet iyi biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler,muritler ve meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat medeniyet tarikatıdır.
*Kendiniz için değil, bağlı olduğunuz ulus için elbirliği ile çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur.
*Gerçek zafer, savaş alanlarında başarılı olmak değil, asıl zafer, başarıların kaynaklarını güçlendirmek, ulusu yükseltmektir.
*Özgürlüğün de, eşitliğin de, adaletin de dayanak noktası, ulusal egemenliktir.
*Ulustan gerçeği saklayanlar kendilerinin de aldandıklarına inanmalıdırlar.
*Ülke işlerinde, ulus işlerinde, gerçek işlerde duyguya, hatıra, kardeşliğe ve dostluğa bakılmaz.
*Ulusa efendilik yoktur. Hizmet etmek vardır. Bu ulusa hizmet eden onun efendisi olur.
*Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.
*Memleketin efendisi hakiki müstahsil olan köylüdür.
*Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür.
*Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.
*Birlik ve beraberlik; ölümden başka her şeyi yener. Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez. Bugün vatanımızda bir milli kudret varsa, o cereyan, felaketlerden ders alan ulusun kalp ve dimağından doğmuştur. Milli sınırlar içinde bulunan yurt parçaları bir bütündür; birbirinden ayrılamaz.
*Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller . ister.
Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz.Cumhuriyet düşüncede, bilgide, sağlıkta güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister.Cumhuriyet, demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesidir. Bu rejim, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, onlardan esirlik, soysuzluk, dalkavukluk hislerini uzaklaştıran bir yoldur.Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur.Cumhuriyet, fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz.Cumhuriyet fazilettir.
*Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki, Türk milleti, Türk sanatı, Türk ekonomisi, Türk şiir ve edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.
Bir millet, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla kaimdir.
Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.
*Ekonomisi zayıf bir ulus, yoksulluktan ve düşkünlükten kurtulamaz; güçlü bir uygarlığa, kalkınma ve mutluluğa kavuşamaz; toplumsal ve siyasal yıkımlardan kaçamaz.
Ekonomik kalkınma, Türkiye'nin hür, bağımsız, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin bel kemiğidir.Tam bağımsızlık ancak ekonomik bağımsızlıkla olur.
M.Kemal ATATÜRK.

Değişik motor maketleri

23 Mayıs 2008 Cuma

Toprak, su istiyor.....!

Damar bulmada uygulanan yeni bir yöntem.



Hemşireler ve doktorlar Onkoloji hastalarının çok sık kullanılan kemoterapi’ler nedeniyle kollarından kan almak veya ilaç vermek için uzun süreli tedaviler sonrası zarar görmüş damarların bulunmasında zorluk çekerler. İşte bu sorunu ortadan kaldıracak yeni bir yöntem bunundu. Luminetx şirketi Vien Viewer ürünü ile zor bulunan damarı tehlikesiz bir yöntemle bularak hastaları ve hemşireleri mutlu sona ulaştırıyor.VeinViewer cilt altında yer alan 8-10 mm derinliğindeki periferik damarları görüntüleyen yakın kızılötesi teknolojisiyle çalışan bir sistemdir. VeinViewer, içerisinde bulunan dijital kamera aracılığı ile kirli kanı taşıyan damarlardaki hemoglobini tespit ederek VeinViewer alınan bu görüntüyü içerisinde bulunan bilgisayara aktarıyor. Bilgisayar tarafından görüntü işlenerek aynı boyutta yeni bir görüntü oluşturuyor. Yeni görüntüde cilt altında tespit edilen damarlar siyah renkte olup, damar bulunmayan alanlar ise parlak yeşil renkte eş zamanlı olarak (30sn / kare) tekrar cilde yansıtır. Cihaz her yaşta, renkte ve kiloda insanlarda kullanıma uygundur. http://www.sanitasmed.com/veinviewer1.html site adresinden daha detaylı bilgi alınabilir.

Bir başka hüzün.Çin'de deprem.

Yıkıntılar altındaki insanlar.















Toprak altında kalmış bir el ve son çırpınışları.
Çin'de depremden ölenlerin saysı 70 bini geçti.İşte yıkıntıların altından çıkan cesetler.