5 Şubat 2008 Salı

Sır kapısı

Stonehengel.
İngiltere'nin Wittshire iline bağlı Salisbury kentinin 13 km kuzeyinde yer alan Stonehenge hakkındaki bütün yorumlar, özellikle 1950 sonrası yürütülen yöresel kazılara dayanır. http://www.tarihsayfam.com/tarihi-gizemler/stonehenge-nasil-yapildi.html adresinden bu gizemli yer hakkında bilgi alabilirsiniz.




Bir sinek kuşunu andıran ve yukarıdan çekilmiş resmi ile bilim adamlarının Nazcan adnı verdikleri bir şekil ve çizgiler.Güney Amerikada ve Peru da Renkli düzlük veya kırmızı düzlük anlamına gelen Pampa Colorado çöl bölgesinde bitki ve hayvanlara benzeyen yaklaşık 300 den fazla şekil bulunmaktadır. Kimse ve kimler tarafından onların bunu neden ve nasıl bu kadar büyük, düzgün şekiller yaptıklarını bilmemektedirler.

Yukarıdan bakıldığında bu binlerce çizginin toplamı yüzlerce dönüm araziyi kaplar ve bazı çizgilerin de büyük insan gurupları tarafından"yollar" gibi kullanıldığı sanılmaktadır. Narca uygarlığı İnkalardan önce yaşamış ancak çizgiler karmaşık ve çok boyutlu resimlerdir. Ayrıca Pampa Colorada'nın yaklaşık 850 mil güneyinde dünyanın en büyük insan resmi olan ve uzaylıya benzeyen bir insan resmi vardır.Aşağıda yukarıdan çekilmiş şekli görmektesiniz.



Yandaki resimlerde yukarıda bahsi geçen çizimlerden, şekillerden bazı örnekleri görmektesiniz.

Nazca ile ilgili http://www.focusdergisi.com.tr/arkeoloji/00221/ adresine girerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
PASKALYA ADASI,
Aşağıdaki resimde görmüş olduğunuz Taş yapıtların (Moai)büyüklüğü birkaç ton ağırlık ve 12 metre uzunluktan başlayıp, yaklaışık 220 metre uzunluğa kadar ulaşan ve 150 ile 165 tona varan ağırlıkları olan taş yapıtlardır.
Paskalya adası bu gezegen üzerinde en gizemli yer olarak kabul edilmektedir.Bugün Paskalyaadasındaki ülkeye (Rapa nui)adı verilmektedir.
The island's official name is Isla de Pascua but it is more commonly known by its English name equivalent, Easter Island. Locally, it is known as Rapa Nui, or Te Pito o Te Henua, 'The Navel of the World'
(Despite being Chilean-owned, it has a much more Polynesian feel to it than South American, which lends credence to the more popular of the Rapa Nuian origin theories that the indigenous people of the island came from Polynesia. Although Spanish is the island's official language, many of the 2000 islanders speak Rapa Nui, a Polynesian dialect which also adds weight to this argument.)







UFO film in chinese - Click here for more blooper videos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder