31 Aralık 2008 Çarşamba

Yeni yıl dileği 2009


Bol Şanslar diliyorum.

30 Aralık 2008 Salı

Robotlar.






Robotların üretime geçtiği ve her alanda iş yapmaya başladığı şu yıllarda, çoğu ülkede artık insan gücünden yararalanma yerine işler robotlara devredilmeye ve fabrikalarda insan gücü azalarak işsizlik kırızi ortaya çıkmaya başlamıştır. Bankalar da bu uygulamalarda, ATM 'lerde her türlü işleri yaparak veznelerdeki trafik yoğunluğunu azaltmaya çalışmaktadırlar. Maliyeti azaltalım, kâr payını arttıralım, kısa zamanda işi devredelim düşüncesi ile büyük iş makinaları devreye sokularak belkide yüzlerce, binlerce işçinin yapacağı işi bir makina ile kısa zamanda yaparak bitirmektedirler. Artık robotlar iş başındadır. İnsan gücünden yararlanma devri kapanmak üzeredir.Bu yüzden insanlar sokaklarda başıboş dolaşmakta ve kendileri için bir çıkış yolu arakmaktadır. Bilgisayar ortamında her alanda yapılan yenilikler işleri kolaylaştırdığı gibi insanları tembelliğe doğru da götürmektedir. Artık her işimizi oturduğumuz yerden yapamaya başlar duruma geldiğimiz ve yakın zamanda tüm işler ve işlemler göz açıp kapanacak kadar seri hale önümüze gelecektir.Savaşlarda öyle. Hatta daha ileri de gidersek uzaktan atılan akıllı bombalarla pekçok insanın öldürülmeleri de bu robor ve bilgisayar ortamında yapılmaktadır. Peki o zaman bizler ne yapacağız. İşler, savaşlar, alışverişler, masa başında yapılırsa, bir tuşala bütün herşey önümüze gelirse,neler olacak? Bunun sonu nereye dayanacak. Belki de dünyanın sonu da bir düğmeye basmakla yok olacak hale gelecek. Güç artık bu alanda başarı arayanlarda. Eğer buna başarı denilirse. Artık insanlarda robotlar gibi robotlaşmaya başladı. Emir ve komutla hareket eder halde birilerinin himayesine girmektedirler. Kötü niyetli kişilerin tuzağına düşerek ülkeler için birer canlı bombalara dönüşmektedirler,yaşamak için başka şansları yoktur.

29 Aralık 2008 Pazartesi

Gözler yalan söylemez.










Aşk ve hüzün.

Aşklar bazen çocuklukta başlar.

O kadar içten, o kadar saf ve temizdir ki,

Fazla beklentileri yoktur. Bir çiçek bile bu mutluluğu perçinlemeye yeter.


Yavaş yavaş hayaller kurulmaya başlar. Gelecek için planlar yapılır o gök kubbenin altında.

Büyüdükçe duygular artar. Sevgi ve aşk artık kontrol altına alınamaz hale gelir, hep zihinlerde dolaşır, durmaz düşüncelerde,



Evlilik planları bile yapılır gerçeklerşmesi için de dualar bile edilir.

Davetiyeler basılır ve düğün hazırlıkları yapılır.

Artık kalplar birleşecektir.



Bütün hazırlıklar yapılmış mutlu sona yaklaşmak üzere iken tam bu sırada bir maganda kurşunu bütün hayalleri yok etmiştir. Bunun örneklerini hergün görüyor ve yaşıyoruz.

Bu sizin başınıza gelseydi ne yapardınız.?
Bu hayalleri bozmaya, yok etmeye kimsenin hakkı yoktur.Oysa onlar çocuk sahibi olacak, yaşlanacak, ve belkide torunlarıyla mutluluğu birkez daha tadacaklardı.


28 Aralık 2008 Pazar